ÖFK-arna dansar in på tiljan igen

Uppdaterad
Publicerad

ÖFK-spelarna har ännu en drabbning att klara av innan de kan gå på vinterledighet. På tisdag sker det här årets kulturprojekt och det i formen av en revy – som spelas i tre föreställningar under eftermiddagen och kvällen.

Coachningen inför revyn står två proffs för, Patrik och Emilie Zackrisson. När vi får smygtitta på en repetition försöker Emilie instruera den brokiga ensemblen i ett dansnummer.

Fokuseringen på uppgiften skiftar högst påtagligt bland dem som förväntas underhålla en betalande publik om bara några dagar.

Patrik får hoppa in som ordningsman:

– Hallå, ni när nere, hon pratar med er också.

Bättre på fotboll

Kan du identifiera dig med Emilie när hon försöker förklara för spelarna hur de ska agera, när de inte tycks fatta ett dyft?

– Nja, de är trots allt bättre på fotboll än på dans, säger tränaren Ian Burchnall.

Han konstaterar samtidigt att just dansen för hans del knappast kan bli någon plan B, om fotbollskarriären skulle gå i stöpet.

Ett tema för revyn är att ÖFK-arna driver med sig själva och till exempel deras oförmåga att göra mål under den gångna säsongen.

Pengarna går till klubben

Hur känns det så här dagarna innan premiären?

– Jag ligger hemma i fosterställning och med total ångest. Det är med andra ord precis som det ska vara, berättar klubbens kulturcoach Karin Wahlén.

Tidigare år har överskottet från föreställningarna gått till välgörenhet. Klubbens utsatta ekonomiska läge gör att inträdespengarna hamnar hos klubben denna gång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.