ÖFK-flagga på läktaren på Jämtkraft Arena Foto: Per Danielsson /TT

ÖFK har inte betalat skulden till Östersunds kommun

Publicerad

Östersunds fotbollsklubb har ännu inte betalat hyresskulden till Östersunds kommun. Tiden för betalning gick ut den 31 oktober, men nu kan klubben få ytterligare anstånd.

Skulden handlar om obetalda hyror och avgifter för Jämtkraft Arena. Klubben fick tidigare i höst anstånd med att betala 1,7 miljoner kronor till den sista oktober, men skulderna är inte betalda.

På måndag ska Kultur-och fritidsnämnden besluta om klubben ska få anstånd.

– Vi ska ge ÖFK en chans att betala sina skulder, säger Pelle Lundgren (C) ordförande i Kultur-och fritidsnämnden till SVT Nyheter Jämtland.

– Vi har tidigare behandlat andra föreningar som av olika anledningar inte kunnat betala likadant, säger han.

I förslaget till nämnden står att ÖFK ska ges anstånd till den 29 januari 2020 och att tjänstemännen får i uppdrag att tillsammans med klubben utarbeta en avbetalningsplan.

Inget krav hos Kronofogden

Den två ärenden med krav på ÖFK som tidigare låg hos Kronofogden är nu borta. Där finns inte längre några ärenden när det gäller ÖFK.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

ÖFK i ekonomisk kris

Mer i ämnet