ÖFK har landat en sensationsvärvning

Uppdaterad
Publicerad

ÖFK har landat sitt mest namnkunniga nyförvärv någonsin. Brittiska före detta supertalangen Ravel Morrison anslöt till spelartruppen i Marbella på tisdagseftermiddagen.

Ravel Morrison är ett välkänt namn för alla som följt engelsk fotboll. När han kom fram i Manchester United så räknades han till en av landets absolut största talanger.

Alex Ferguson ansåg rent av att Morrison var den största talang han någonsin stött på.

ÖFK i Allsvenskan

Men efter genombrottet blev hans väg krokig och när han nu anländer till ÖFK så gör han det från italienska Lazio – men inför den här säsongen har han varit utlånad till en mexikansk klubb, Club Atlas.

Disciplinära trubbel

Bakgrunden är att han parallellt med sitt imponerande fotbollsspel ständigt har hamnat i disciplinära trubbel och det är också anledningen till att karriären inte blivit som man kunnat förvänta sig.

Ravel Morrison fyllde nu i februari 26 år och det borde således finnas tid att styra upp en slumrande karriär och nu får ÖFK verkligen bekänna färg inom det som påståtts vara deras starkaste gren – att rädda upp karriärer som gått snett.

Många klubbar

Morrison har förutom i Manchester United spelat i West Ham, Birmingham, Queens Park Rangers, Cardiff och alltså Lazio. Han har dessutom spelat i samtliga engelska landslag från U16 till U21.

Han är erkänd som en mycket snabb, atletisk spelare med extrem speluppfattning.

ÖFK har på tisdagseftermiddagen ännu inte gått ut med att Morrison skulle vara klar. Men själv säger han i de första mediakontakterna att så är fallet. Enligt uppgifter ska han åtminstone vara kvar i Östersund våren ut.

Förhandlingar med Lazio ska enligt ÖFK fortfarande pågå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK i Allsvenskan

Mer i ämnet