Hör vad ÖFK:s tränare Graham Potter har att säga inför matchen mot Athletic Bilbao. Foto: SVT

ÖFK:s hittills tuffaste motstånd

Publicerad

Östersundarna har så smått blivit vana vid europeisk toppfotboll i år. Men när nu Athletic Bilbao står på andra sidan så dras skruvarna åt ytterligare några varv.

Athletic Bilbaos kapacitet kan till exempel beskrivas genom att laget brukar kunna ge Barcelona full huggning.

– Och då har Barca spelare som Messi, det har liksom inte vi, konstaterade ÖFK-tränaren Graham Potter på onsdagens presskonferens.

Rutin på presskonferenser

Trots ett motstånd den här gången som skulle kunna ge vartenda lag i Skandinavien frossa så var det med en alldeles uppenbar rutin, eller ”shining” som förre förbundskaptenen Erik Hamrén kallade det, som Potter och målvakten Aly Keita släntrade in på presskonferensen.

De lite flackande blickarna från första matchen mot Galatasaray såg man nu ingenting av.

– När vi mötte Galatasaray så hade vi inget att referera till. Nu vet vi i alla fall vad det här handlar om. Och vi vet att vårt lag har förmågan att bjuda på överraskningar, menade Potter.

Såg Athletic i Spanien

Men både han och Keita var noga med att understryka att Athletic Bilbao absolut måste betraktas som solklara favoriter. Om ÖFK kan upprepa det som skedde mot Galatasaray, PAOK och Hertha Berlin ännu en gång, så blir det den största skrällen hittills i Europa League-spelet.

Faktisk har hela ÖFK kunnat titta närmare på det baskiska storlaget. Det skedde under lagets träningsläger i Barcelona i våras.

– Det känns helt otroligt att vi själva nu ska möta dem, förklarade Aly Keita.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

ÖFK i Europa League

Mer i ämnet