ÖFK kallar till extra bolagsstämma Foto: Bildbyrån

Efter coronaturerna: ÖFK:s lagläkare säger upp sig

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer inom Östersunds FK har sedan förra veckan testats positivt för covid-19. Nu säger lagläkare Jan Hansson upp sig, vilket sajten fotbolldirekt.se var först med att rapportera.

När SVT Jämtland pratar med Jan Hansson bekräftar han att han har sagt upp sig, men vill inte gå in på några närmare detaljer om varför.

Men anledningen att du säger upp dig har med coronaturerna att göra?

– Det är väl egentligen sista droppen som fick mig att dra mig ur det här, säger han.

I övrigt vill Jan Hansson inte lämna några kommentarer.

Bötfälls för intensivt firande

Flera personer i ÖFK har testats positivt för covid-19 sedan förra veckan. Det senaste fallet bekräftades igår, onsdag.

På torsdagen kom dessutom nyheten om att klubben bötfälls av disciplinutskottet i Svensk Elitfotboll för att de firat sina mål för intensivt och därmed brutit mot det coronaprotokoll som togs fram innan säsongen, något som P4 Jämtland var först med att rapportera.

– Vi har talat om vikten av att inte fira målen och att vi har ett protokoll som vi måste följa, säger Nicklas Lidström, klubbens pressansvarige till SVT Jämtland och fortsätter:

– Spelarna är medvetna om det här, men de är bara människor. De gillar att göra mål och blir glada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.