Bo Ottosson, ordförande i Östersunds Fotbollsklubb Foto: SVT

ÖFK:s ordförande slår tillbaka mot hatet

Uppdaterad
Publicerad

I takt med att framgångarna uteblivit har hat börjat riktas mot spelare och ledare i ÖFK-truppen. Nu sätter den nye ordföranden ner foten.

Det är på Östersunds FK:s hemsida som klubbens nye ordförande, Bo Ottosson, tar till orda mot hatet: 

”Vi märker tyvärr en stor skillnad för våra spelare och ledare nu mot förr. Mentaliteten runt Jämtkraft Arena och ÖFK har förändrats, det finns inte längre utrymme för misstag och misslyckande. Våra unga, hungriga, duktiga spelare och ledare får idag privata meddelanden med uppmaningar om att de skall flytta hem och sluta förstöra för ÖFK. Det är för oss ett oacceptabelt beteende.”

Bo Ottosson skriver också att det tillhör ÖFK:s DNA att ”göra misstag, att testa sin talang, att våga göra något man inte gjort förr”.

Han påpekar att man haft ett turbulent organisatoriskt år och att man har en ny och ung trupp men att man ändå ligger mitt i tabellen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer