A-lagets matcher ställs in på grund av coronautbrott inom juniorverksamheten. Foto: SVT

ÖIK stoppar allt A-lagsspel på grund av coronasmitta i föreningen

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds IK skjuter upp helgens två A-lagsmatcher som skulle spelats mot Kiruna och Kalix. Orsaken är att cirka 15 spelare i juniorlagen smittats av coronaviruset.

Beslutet om att stoppa A-laget från isträning och skjuta upp helgens matcher är taget i samråd med smittskydd, ishockeyförbundet och de lagen som man skulle ha mött.

Ingen A-lagsspelare har uppvisat symtom men cirka 15 juniorspelare har testats positivt och eftersom en handfull juniorspelare spelat med A-laget väljer man att avbryta allt spel för att säkerställa att ingen i A-laget insjuknar.

Dessutom består A-tuppen av fem juniorspelare som nu sitter i karantän, så man har inte tillräckligt med folk till kommande matcher.

– Alla A-lagsspelare ska testa sig och under tiden får de träna fys på ett smittsäkert sätt, säger ordförande Tommy Wahlund.

Så här sa ordförande Tommy Wahlund förra veckan om varför hockeyn verkar vara hårdare drabbad än exempelvis fotbollen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.