Ställföreträdande smittskyddsläkaren Annika Ersson är oroad över att allt färre testar sig för covid-19 Foto: Maria Harning, SVT och Melisa Hagelin Sepulveda, SVT

Ökad covid-smitta i Jämtlands län igen

Uppdaterad
Publicerad

Nu ser smittan av covid-19 ut att öka igen i Jämtlands län. Den senaste veckan har 33 nya smittfall bekräftats. Det är en ökning sedan veckan innan.

Det har varit en nedåtgående trend på antalet smittade i covid-19 i Jämtlands län under juli månad. Men nu ser det ut att öka igen.

Under den senaste veckan har 33 nya fall konstaterats. Veckan innan var det bara sju nya fall och veckan innan dess 20 nya fall.

En person vårdas också på sjukhus.

Färre testar sig

Samtidigt testar sig allt färre för covid-19. De senaste två veckorna har 179 tester genomförts. Och att vi testar oss i lägre omfattning är något som bekymrar ställföreträdande smittskyddsläkare Annika Ersson.

– Får du symptom så gå och testa dig, även om du är fullvaccinerad, säger hon till SVT Jämtland.

Hör mer varför i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.