Örjan Jervidal, chef på tekniska förvaltningen förklarar vad Östersunds kommun gör nu för att säkerställa att det inte finns sprängmedel liggande någonstans inom kommunens verksamhet. Foto: SVT

Oklart varför det fanns sprängmedel i stenförrådet

Uppdaterad
Publicerad

Ansvariga på Östersunds kommun kan inte svara på frågan hur det kan komma sig att kommunen förvarade sprängmedel i det stenförråd där en explosion med dödlig utgång inträffade tidigare i veckan. Örjan Jervidal, chef på tekniska förvaltningen svarar på frågorna i klippet.

Det har nu konstaterats att det var sprängmedel tillhörande Östersunds kommun som fanns på platsen där explosionen inträffade. Men Östersunds kommun har inte använt sprängmedel på mer än 10 år.

Hur kan det då komma sig att det förvarades i stenförrådet?

Sprängolyckan i Lugnvik

– Det är en väldigt bra fråga som vi också ställer oss nu i dessa dagar, säger Örjan Jervidal, chef Teknisk förvaltning vid Östersunds kommun.

Hör mer om vad kommunen gör i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sprängolyckan i Lugnvik

Mer i ämnet