Macken i Gäddede kommer att vara stängd i fyra veckor. Karin Hellgren från OKQ8 beklagar att informationen om stängningen gått ut sent. Foto: Bengt Eriksson/SVT och OKQ8

OKQ8 om tillfälliga stängningen i Gäddede: ”Beklagar sen information”

Uppdaterad
Publicerad

Det var så sent som förra veckan som OKQ8 beslutade att macken i Gäddede skulle renoveras, med start denna vecka. Karin Hellgren, pressansvarig på OKQ8 beklagar att det blev ett sent beslut.

Det som ska göras på macken är miljöförbättrande åtgärder. Cisternerna i marken ska bytas och det ska göras andra miljöförbättrande åtgärder.

– Vi räknar med att arbetet kommer att ta fyra veckor, säger Karin Hellgren till SVT Nyheter Jämtland. Om allt går som planerat öppnar macken igen den 10 oktober.

Bolaget har fört en dialog med kommunen för att säkerställa att Strömsunds kommun får tillgång till drivmedel. Man har också informerat företagskunder i området.

– Vi har satt upp anslag om stängningen i Gäddede, som information till byborna, säger Karin Hellgren. Vi har också informerat i Strömsund om att macken i Gäddede är stängd.

”Kan bara beklaga”

Går det inte att sätta upp en farmartank så det går att tanka?

– Det är inte så enkelt, säger Karin Hellgren. Det ställs stora krav på omgivningen för att kunna ställa upp en sådan, det finns tydliga miljöregler och regler om placering.

Hon avslutar med att säga att hon har förståelse för frustationen bland byborna och att det blir problematiskt med långa avstånd.

– Jag kan bara beklaga att vi inte aviserat stängningen långt i förväg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.