Olle Jönsson – mannen som tonsatt Östersunds epa-traktorer

Uppdaterad
Publicerad

Cruising med bilar förknippas vanligen med en speciell musik, kanske främst rock från 50-talet. Men bland länets epa-traktorer är det andra toner som gäller, och på lördagen fick epaungdomarna träffa sin uppburna hjälte.

Lasse Stefanz fanns i Östersund på grund av den stora dansgalan i ishallen på lördagskvällen. Sångaren Olle Jönsson passade på att träffa sina senaste – och möjligen mest oväntade fans.

En kortege med epa-traktorer, eller A-traktorer som det egentligen heter, rullade genom Östersund. I den främsta satt Olle Jönsson him self.

– För några månader sedan upptäckte vi att en av våra låtar ”Är det kärlek du behöver” helt överraskande steg på Spotifys lista över mest spelade. Vi fattade först ingenting, men så visade det sig att låten är den stora epa-hiten, berättar han.

Ny version av hit

Olle Jönsson avrundade kortegen med en liten konsert på Stortorget. Men Östersundsbesöket hade ytterligare en ingrediens: Philip Stjernen från Östersund har gjort en remix av ”Är det kärlek du behöver”.

– Jag har lagt på lite mer bas och dunk, säger Philip Stjernen.

Och i Lasse Stefanz är de förtjusta över Philips nya mix. Den spelades till exempel under dansgalan.

– Vi ska mastra och fixa lite med den, sedan läggs den ut förhoppningsvis på nyårsafton, säger Olle Jönsson.

Den här nya publiken, som ni lite otippat fått. Den måste väl innebära en kraftig föryngring bland fansen?

– Absolut och det är välbehövligt. Alla i bandet är över 60 år och publiken är ju inte direkt yngre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.