Vid 12-tiden blev en instruktör träffad i vaden av en 20mm övningsgranat under en militärövning med pansarskott. Foto: Björn B Schäfer/SVT

Olycka under militärövning på skjutfältet i Östersund – instruktör träffad i vaden

Uppdaterad
Publicerad

Under en övning på Dagsådalens skjutfält träffades en militär instruktör av en 20 millimeters övningsgranat i vaden vid 12-tiden på tisdagen. Mannen i 50-årsåldern fick direkt vård på plats och fördes senare till Östersunds sjukhus med ambulans.

Polisen har lämnat platsen efter att ha genomfört undersökningar.

Vad exakt som hänt kan man inte säga än men att det är klart att det rör sig kring en olycka. Mannen har inte livhotande skador och var vid medvetande efter olyckan. Anhöriga har underättats.

Satt upp ett kristeam

Överstelöjtnant Mikael Wassdahl, chef för Fältjägargruppen, berättar att man satt upp ett kristeam som stöd för soldater och befäl i gruppen.

Hur mår personerna som var på plats vid tillfället?

– De håller på att prata med kristeamet just nu så jag vill inte gå in på detalj, säger Mikael Wassdahl.

Enligt Östersunds Sjukhus vårdas mannen fortfarande på sjukhus med medelsvåra skador men mår trots omständigheterna bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.