Från och med den 19 mars införs primärvård online på alla hälsocentraler i Jämtlands län. Covid-19 har påskyndat det hela säger primärvårdschefen Anna Granevärn. Foto: Maria Harning, SVT och Andreas Larsson

Onlinebesök införs på alla hälsocentraler

Publicerad
Coronaviruset gör att Region Jämtland Härjedalen inför online-besök på samtliga hälsocentraler från och med den 19 mars.

På onsdagskvällen var antalet bekräftat smittade av coronaviruset i Jämtlands län 24 personer. Ingen behöver intensivvård och det finns ingen samhällsmitta.

Men för att öka tillgängligheten till vården och samtidigt minska riskerna inför nu Region Jämtland Härjedalen möjlighet till online-besök på samtliga hälsocentraler i länet. Något som testats i liten skala tidigare.

– Vi har skyndat på införandet av en ny digital tjänst i och med spridningen av Covid-19, skriver primärvårdschefen Anna Granevärn i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet