Hör SVT Jämtlands reporter Bengterik Busk från Sveg, sedan kan du kolla bildspelet. Foto: SVT

SVT öppnar redaktion i Sveg

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart: Sveriges Television öppnar redaktion i Sveg.

– Det är en glad dag idag, säger Carola Isaksson som är redaktionschef på SVT Nyheter Jämtland.

 Idag har SVT nyhetsredaktioner på 40 ställen runt om i landet, målet är att SVT ska finnas på 50 platser om tre år.

– Det här är en historiskt stor satsning på lokal journalistik. Tio nya redaktioner ska starta – fyra av dem redan i år, säger SVT:s vd Hanna Stjärne.

SVT:s VD Hanna Stjärne. Foto: Anders Wiklund, TT.

Förutom Sveg blir det Lund, Fagersta och Flemingsberg i Huddinge kommun som får nya redaktioner i år. Sveg får en enmansredaktion som öppnar efter sommaren.

Hela Sveriges television

– SVT är hela Sveriges television och de nya redaktionerna kommer att bevaka det svenska samhället i all dess komplexitet. Urvalet speglar vårt land med större och mindre orter och gör det möjligt för reportrarna att ännu bättre granska och fånga frågor som är riktigt viktiga för tittarna, säger Hanna Stjärne.

”Roligt och viktigt”

Hon får medhåll av SVT Jämtlands redaktionschef Carola Isaksson:

Carola Isaksson, redaktionschef Foto: SVT

– Jag är så otroligt glad att vi ska öppna en redaktion i Sveg. Det är bra för SVT, för medielandskapet och såklart för härjedalingarna. Att stärka bevakningen av Härjedalen, känns både roligt och viktigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.