Oro på campus i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen fick anställda inom MIttuniversitetet information av ledningen efter beslutet att flytta verksamheten i Härnösand till Sundsvall. Beslutet skapar oro även i Östersund.

– Vi förstår våra kollegor i Härnösand, säger Ummis Jonsson, lärare och förtroendevald inom Saco. Vi kan bara ta en dag i sände och se vad detta betyder för Östersund.

Mittuniversitet har 417 anställda i Östersund. När verksamheten i Härnösand flyttas till Sundsvall får Sundsvall 654 anställda. De fackliga organisationerna har fått många frågor från medlemmar i Östersund.

– Man är orolig för att balansen ska rubbas. Hittills har Sundsvall och Östersund varit ungefär jämnstora, säger Bodil Jacobsson bibliotekarie och förtroendevald inom  saco. Frågan är om man kommer att satsa mer i Sundsvall när det blir den största utbildningsorten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mittuniversitetet

Mer i ämnet