Hör kommunens säkerhetschef Oskar Kirkbakk om vad förslaget om vistelseförbud innebär Foto: SVT

Östersund förbereder vistelseförbud för att stoppa coronasmitta

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds kommun förbereder sig nu för att snabbt kunna besluta om vistelseförbud på vissa ställen om risken för stor smittspridning skulle bli överhängande.

Det är tjänstemän på kommunen som tillsammans med polisen tagit fram ett förslag på platser som kan bli aktuella när det gäller risken för spridning av covid-19. Det handlar bland annat om Badhusparken, Österängsparken och några badstränder. Förslaget ska nu upp i både kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

Kommunens säkerhetschef Oskar Kirkbakk är noga med att betona att ett beslut om vistelseförbud inte är nära förestående.

– Förslaget innebär att man antar lokala föreskrifter som medger att man stänger av en viss plats, men det är inte alls samma sak som att man kommer att stänga av platsen. Det finns många andra åtgärder att vidta innan ett beslut om stängning blir aktuellt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet