ÖFK:s Alhaji Gero (till vänster i luften) firar tillsammans med Saman Ghoddos efter att han kvitterat till 1-1 mot Athletic Bilbao. Foto: Bildbyrån

Östersunds FK hyllas i spanska medier

Uppdaterad
Publicerad

Östersund tappade segern i slutminuterna och besvikelse präglade stämningen efter 2–2-matchen mot Athletic Bilbao. Kanske blir ÖFK-spelarna på bättre humör av att läsa spanska medier där det svenska skrällaget hyllas.

”Östersund var oerhört överlägset”, skriver AS enligt Expressen.

Marca konstaterar att ”resultatet är en besvikelse – för Östersund”.

ÖFK i Europa League

Bilbao-spelarna gör däremot bäst i att inte läsa omdömena efter Europa League-matchen. Insatsen i Östersund totalsågas av lokaltidningen El Correo.

”Fullt av entusiasm”

”På ena sidan: ett modigt och elegant lag som visade upp sitt bästa jag, fullt av entusiasm inför sitt Europaäventyr som framkallade stolthet hos sina fans. Östersund FK. På andra sidan: ett blekt och apatiskt lag, utan innehåll, och för vilket Europa League verkade lika inspirerande som att lämna huset för att handla toalettpapper”, skriver tidningen.

Östersund är obesegrat och leder grupp J, en poäng före Luhansk. Athletic Bilbao har bara tagit två poäng på tre matcher och riskerar att missa slutspel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK i Europa League

Mer i ämnet