Elisabet Uitto, verksamhetschef förskolor på Östersunds kommun, hoppas att de nya reflexvästarna ska göra vardagen lättare för både barn och personal. Foto: SVT

Östersund satsar på reflexvästar till förskolebarn

Uppdaterad
Publicerad

Reflexvästar har varit en bristvara på flera förskolor i Östersunds kommun, men nu köper kommunen in cirka 6000 reflexvästar till förskolebarn runt om i kommunen.

– Vi gör detta för att vi ser ett behov som har funnits ett tag nu. Efterfrågan har sett lite olika ut på olika förskolor i kommunen men det känns skönt att vi nu kan ge alla möjlighet att använda bra västar,  säger Elisabet Uitto, verksamhetschef förskolor på Östersunds kommun.

Nekade västar med reklam

Redan i juli så uppmärksammades bristen på reflexvästar på en förskola i Östersund. En förälder som driver ett företag skänkte västar till skolan men dessa togs bort då de hade företagets loggo på sig, något som kommunen såg som reklam.

– Om man vill bära reklam ska man göra det av egen fri vilja och det kan inte barnen då det är vi som tvingar dem att ha västarna på sig så vi valde att ta bort västarna, säger Uitto.

kunde man inte ha använt de skänkta reflexvästarna i väntan på att  kommunen köper in nya västar?

Kanske men nu blev det inte så. Vi hade hoppats att få de nya västarna levererade snabbare till oss och att det inte skulle ta så lång tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.