Om planerna går i lås, att Östersund får ta över Svenska rallyt, kan det bli fartfyllt i de Jämtländska skogarna. Foto: SVT

Östersund vill stå värd för Svenska Rallyt

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds kommun ger sig in i kampen om att få arrangera det enorma motorsportevenemanget Svenska Rallyt från och med år 2022.

Tidigare har tävlingen hållits i Värmland, men på grund av osäkra vintrar utan snö har Rally Sweden AB som arrangerar evenemanget valt att flytta tävlingen till nordligare breddgrader.

Flera konkurrentstäder

Östersund vill vara arrangörer från år 2022 och fortsätta med värdskapet fram till år 2025. Även andra städer i Norrland är intresserade att få arrangera den anrika tävlingen, däribland Umeå och Luleå.

Svenska rallyt

Sex miljoner

Kommunstyrelsen har beslutat att skjuta till sex miljoner per år under en treårsperiod om Östersund tilldelas arrangörsskapet för Svenska rallyt.

I videon ovan hör du kommunalrådet i Östersund, Stephen Jerand (KD), berätta varför de vill att Östersund ska vara värdkommun för rallyt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt

Mer i ämnet