Östersunds FK kultursatsar med Glada Hudik

Publicerad

Årets kultursatsning för Östersunds FK blir en musikal i samarbete med Glada Hudik-teatern.
– Det som ska bli mest kul är att vi får jobba med de här fantastiska människorna på den här teatern, säger ÖFK:s lagkapten Brwa Nouri.

ÖFK har sedan 2012 gjort en större kultursatsning varje år och i år blir det alltså en satsning på musikal, tillsammans med riksbekanta Glada Hudik-teatern.

– För det första tycker jag att vi har mycket gemensamt, vi håller oss inte inom några satta ramar, vi följer ingen norm, säger Pär Johansson, grundare av Glada Hudik-teatern till klubbens hemsida.

Musikalen ska sättas upp i slutet av november och som vanligt ska både spelare och ledare delta.

– I årets kulturakademi ska vi tillsammans med Glada Hudik-teatern sätta upp en musikal, något Glada Hudik-teatern har tidigare erfarenheter av och där vi har mycket att lära, säger Karin Wahlén, kulturcoach i ÖFK.

”Blev jätteglada”

ÖFK:s lagkapten, mittfältaren Brwa Nouri säger till Kulturnyheterna att spelarna och han själv ser fram emot samarbetet.

– De som vet vad Glada Hudik är blev jätteglada och tyckte att det skulle bli skitkul. Det är inte ofta man får en sådan typ av känsla när man får reda på vad årets kultursatsning blir, men det här var det mest positiva bemötandet vi har varit med om.

Att årets kultursatsning blir just en musikal med tillhörande sång är inget som avskräcker, enligt Brwa Nouri.

– Nej, vi har ju gjort en massa sådana saker tidigare. Men det som ska bli mest kul är att vi får jobba med de här fantastiska människorna på den här teatern, säger han till Kulturnyheterna.

Även ÖFK-spelaren Bobo Sollander är positiv till samarbetet.

– Det ska bli väldigt spännande, säger han till SVT.

Hör hans tankar i klippet här ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Östersunds FK

Mer i ämnet