Östersunds kommun kommer att erbjuda gratis lunch och andra aktiviteter under sportlovet. Foto: Bildbyrån, SVT/Arkiv

Östersunds kommun erbjuder gratislunch och aktiviteter under sportlovet

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds kommun kommer att erbjuda gratis luncher och aktiviteter under sportlovet. Detta som ett led i kommunens satsning att stötta människor i en ekonomiskt ansträngd tid.

Det beskedet levererades på kommunens hemsida under måndagen. Gratisluncherna kommer att serveras under vecka 10 på Östersunds sporthall och på Treälvsskolan i Lit.

– Efter diskussion med Barn- och utbildningsförvaltningen och rektorer är det på dessa två platser vi har bäst möjlighet att erbjuda lunch. Vi är medvetna om att det inte är närmaste skolmatsalen för många, men då alla skolelever har gratis busskort hoppas vi att de ändå ska ha möjlighet, säger kommundirektör Anders Wennerberg i en presskommentar.

Gratis bad och skidåkning

Utöver luncherna kommer det även att erbjudas en dag med gratis bad på Storsjöbadet samt en dag med gratis skidåkning i Gustavsbergsbacken, Ladängen och Litsbacken.

Följer efter Härjedalen

Östersund är inte ensamma med initiativet med gratisluncher. Sedan tidigare har även Härjedalens kommun aviserat att de kommer att erbjuda gratis skolluncher under sportlovet. Luncherna i Härjedalens kommun kommer att erbjudas på alla skolor och till alla elever från förskoleklass till trean i gymnasiet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.