Bosse Svensson (C) berättar om varför Östersunds kommun har polisanmält tidigare kommunalrådet AnnSofie Andersson i klippet. Foto: SVT

Östersunds kommun polisanmäler AnnSofie Andersson

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare kommunalrådet AnnSofie Andersson polisanmäls. Hon polisanmäls av den nuvarande styrelsen i kommunens moderbolag Rådhus AB för att ha läckt uppgifter till Daniel Kindberg.

Kommunstyrelsens ordförande i Östersund, kommunalrådet Bosse Svensson (C), säger om sin företrädare:

– Hon kan ha orsakat kommunen skada.

Nu polisanmäler Östersunds kommun förre kommunalrådet AnnSofie Andersson, S. Hon polisanmäls för ha brutit mot tystnadsplikten och för trolöshet mot huvudman.

Åtalet för mutbrott mot Daniel Kindberg med flera är upprinnelsen till den polisanmälan som det kommunala bolaget Rådhus AB gjorde under fredagen. I utredningen som ligger till grund för åtalet finns bland annat telefonavlyssning som visar hur AnnSofie Andersson lämnat uppgifter om vad som sker inom Östersundshem och Rådhus AB vidare till Daniel Kindberg.

I videon berättar nuvarande kommunalrådet Bosse Svensson, C, om polisanmälan.

SVT söker AnnSofie Andersson för kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.