Fackordföranden Karin Johansson är oroad om förslaget om att sju tjänster försvinner från ÖP blir verklighet. Foto: Maria Harning, SVT

Östersundsposten kan drabbas hårt av nedskärningar

Uppdaterad
Publicerad

Sju redaktionella tjänster på Östersundsposten, föreslås försvinna. Det är den nya ägaren Bonnier som lagt förslaget.

Det är inte länge sedan som Bonnier köpte Mittmediakoncernen, där bland andra Östersundsposten, Länstidningen och Tidningen Härjedalen ingår. Bonnier sade sig tidigt att vilja satsa på den lokala journalistiken.

Att man nu föreslår att ett stort antal redaktionella tjänster försvinner i Jämtland och Ångermanland oroar.

– Det är dåligt att gå ut och säga att man vill värna lokal journalistik och sedan några veckor senare föreslå att sju tjänster tas bort på ÖP, säger Karin Johansson, sektionsordförande för Journalistförbundet vid Östersundsposten.

Just nu pågår förhandlingar mellan Journalistförbundets klubb inom Mittmedia och Bonnier. När de är klara blir det lokala förhandlingar.

I klippet ovan hör du även Hans Lindeberg, chefredaktör för Östersundsposten, om hur de ska klara bevakningen av länet om nu det blir färre journalister.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.