I veckan blev det klart att Östersunds-revyn gör en digital revy för allmänheten under 2021. Foto: SVT arkiv

Östersundsrevyn spelar för kommunanställda – och övriga

Publicerad

Östersunds kommun har gått in med 98 000 kronor till Östersundsrevyn. För detta ska revyensemblen framföra åtta kortare föreställningar på kommunens personaldagar i höst. Dessutom börjar man nu repetera för en digital föreställning, riktad till allmänheten.

Revyn är en av de många verksamheter som fått stopp i maskineriet. Ett tag såg det ut som att den här vintern skulle kunna hållas igång med en mindre uppsättning i Storsjöteaterns studioscen. Men nyare restriktioner har förhindrat också detta. Däremot kommer en digital variant i februari, då tre 30-minutersprogram går ut på nätet.

Avtal med kommunen

Samtidigt har kommunen och revyn har nu ingått ett avtal. För de 98 000 kronor som redan betalats ut ska åtta mindre föreställningar hållas under personaldagar hösten 2021. Föreställningarna förväntas bli mellan 10-15 minuter långa.

Dessutom förbinder sig Östersundsrevyn för att i sin marknadsföring använda kommunens snöhjärta och den symbol som kallas Östersundspulsen.

Gör digital revy

På fredagen blev det klart att Östersunds-revyn också gör en digital revy för allmänheten.

– Vi ställer inte in, vi ställer om, igen, skriver Patrik Zackrison och Mats Hurtig i ett pressmeddelande.

– Det har skrivits en hel del nummer med aktualiteter och annat revygodis som vi denna gång vill presentera för vår publik på detta, vårt eget speciella sätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.