Foto: SVT

Oväntat dödsfall anmäls

Publicerad

I somras avled en ung kvinna i Östersund. Hon hade tidigare samma dag sökt vård för nacksmärtor men skickades hem. Några timmar senare avled hon. Händelsen anmäls nu till Inspektionen för vård och omsorg.

Det var i slutet av juli som kvinnan sökte vård på hälsocentralen efter att hon haft intensiv nack- och huvudvärk i fem dagar. Läkaren bedömer att smärtan beror på muskelspänningar. Senare samma dag åker hon till akuten där läkare gör samma bedömning.  Sju år tidigare hade kvinnan varit med om en ridolycka och smärtorna hänförs till det och kvinnan skickas hem.

På kvällen samma dag får kvinnan plötsligt andnöd och förlorar medvetandet. Ambulans är snabbt på plats, men kvinnan avlider i ambulansen. Av okänd anledning hade kvinnan förhöjt tryck i hjärnan. Nu väntas resultat från en särskild obduktion.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer