Belastningen är hög på sjukvården i länet. Foto: Staffan Löwstedt / TT

Över 400 smittade på en vecka

Uppdaterad
Publicerad

Smittspridningen av coronaviruset är fortsatt hög i länet med 408 personer fler smittade på en vecka och ytterligare ett dödsfall på sjukhus. Men smittskyddsläkare Micael Widerström konstaterar trots det att antalet smittade i länet har sjunkit sedan mellandagarna. Mer om det och hur det generellt sett ser ut i kommunerna kan du höra i videon ovan.

Antalet nysmittade är högt i jämförelse med hur det sett ut under hösten i länet. Den senaste veckan har ytterligare 408 personer smittats av coronaviruset. Det visar den senaste lägesrapporten från region Jämtland Härjedalen.

Det högsta antalet nysmittade som förekommit på en enda vecka är totalt 418 personer. Så var läget för veckorna 48 och 51.

Coronaviruset i Jämtlands län

När det gäller antalet personer med Covid-19 som för närvarande får sjukhusvård uppgår de till 18 stycken, av dem får fyra vård på IVA.

Regionens lägesrapport visar i övrigt att antalet personer som provtagits för Covid-19 sedan starten uppgår till nära 97 000. Antalet som verifierat smittade sedan start uppgår till 5 176. Totalt har 37 personer avlidit på sjukhus i Covid-19 sedan pandemin bröt ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet