I klippet hör du föräldrarna Johanna Backlund, Åse Wiström och Katarina Nordfjäll berätta mer om hur de känner kring skolrockaden i Östersund. Foto: SVT

Över hundra föräldrar protesterar mot skolrockaden

Uppdaterad
Publicerad

Över hundra föräldrar på Norra skolan har skrivit under ett protestbrev till politiker och beslutsfattare om den flyttkarusell som väntar eleverna på flera skolor i Östersund.

Föräldrarna anser bland annat att det är orimligt att så många skolor i Östersund ska påverkas och förändras för att Lugnviksskolan ska renoveras.

Istället föreslår de att evakueringen av eleverna i Lugnvik ska lösas utan att blanda in elever på andra skolor.

Skolrenoveringar i Östersund

– Vi tänker att det borde gå att ha en del modulbyggnader på det stora utrymme som finns bakom Lugnviksskolan, alternativt att man kan använda ännu mer av Blomstergården dit man ju har tänkt skicka en del elever, säger Katarina Nordfjäll.

I klippet hör du föräldrarna Johanna Backlund, Åse Wiström och Katarina Nordfjäll berätta mer om hur de känner kring skolrockaden i Östersund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolrenoveringar i Östersund

Mer i ämnet