Eftersöksjägaren Daniel Jonasson skulle avliva en skadad älg, när älgen attackerade och han träffades av djurets sparkar. Foto: SVT

Eftersöksjägaren Daniel blev nersparkad av sjuk älg i Hammerdal

Uppdaterad
Publicerad

När Daniel Jonasson kallades ut som eftersöksjägare för att avliva en älg som låg på E45 söder om Hammerdal blev han nersparkad av den sjuka älgen.

Händelsen skedde förra året på en bro söder om Hammerdal. Jägaren hade blivit utskickad av Strömsunds kommun för att avliva älgen som behövde flyttas för att kunna avlivas på ett korrekt sätt. När Daniel Jonasson närmade sig bron gick älgen till attack och sparkade honom. 

– Första klöven kom mot huvudet men jag hann precis få upp armbågen för att skydda mig, andra gången tog klöven vid tinningen. Jag hade tur, säger Jonasson.

Det hela slutade med att Daniel Jonasson fick en fraktur på vänster armbåge. Med anledning av detta har Kammarkollegiet nu tagit beslut om att betala honom 45 000 kronor i ersättning.

I videon berättar Daniel Jonasson om vad som hände när älgen attackerade honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.