Översvämning vid Ramundbergets campingplats

Uppdaterad
Publicerad

Campingen i Ramundberget har drabbats av översvämning. En husvagnsägare på campingen larmade SOS Alarm. Men bedömningen är att det inte är någon akut fara, uppger chefen för anläggningen.

Räddningstjänsten bedömer dock att det i nuläget kan hanteras utan insats av räddningstjänst. Ansvariga för campingen har fått information om situationen.

Philip Flacké, VD och ägare till anläggningen i Ramundberget, säger att man har kontrollerat och bedömer att det inte är någon fara för campingen. Det har kommit upp vatten från Ljusnan på delar av campingen, men det har inte påverkat eller skadat några husvagnar.

Vana vid vårfloden

– Vi är ganska vana vid det här, men i år är det kanske lite extra mycket vatten, på grund av att det varit otroligt mycket snö. Och sedan några dagars värme och nu regn, säger han.

Campingen är stängd för säsongen under denna vårflodstid, men det händer att husvagnar står kvar ändå.

– Vi bevakar det och ser vad som händer med vattennivån. I morgon ska vi följa upp, och se om vi möjligen ska flytta några husvagnar, säger Philip Flacké.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vårfloden 2018

Mer i ämnet