Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kan M och S tänka sig samarbeta för en majoritet? Hör Simon Högberg (M) och Susanne Hansson (S) i klippet ovan. Foto: SVT

Ovisst om maktskifte i Strömsunds kommun

Uppdaterad
Publicerad

Det är ännu inte avgjort vem som får majoriteten i Strömsunds kommun. Socialdemokraterna väntas bli största parti, med Moderaterna på andra plats. Nu inväntar partierna ett slutgiltigt valresultat innan en förhandlingsperiod kan börja.

Efter att 90 procent av rösterna i Strömsunds kommun är räknade visar siffrorna att Socialdemokraterna fortfarande blir det största partiet med 37 procent. Dock har de tappat 8,2 procent av väljarna jämfört med förra valet.

Moderaterna gör däremot ett lyft som näst största parti med 21,3 procent, en ökning med 10,6 procent.

Följ dina lokala nyheter om valet i Jämtlands län

Ingen egen majoritet

Både M och S är för små för egen majoritet och nu väntar partierna på att de sista rösterna ska räknas, innan en förhandlingstid med övriga partier börjar.

– Vi har haft en bra valrörelse och möts av positiva kommentarer, sedan har inte resultatet blivit vad vi önskat, säger kommunalråd Susanne Hansson (S).

Simon Högberg, gruppledare för Moderaterna, är nöjd.

– Vi har jobbat stenhårt för det och det är kul att resultatet pekar åt det här hållet, säger han.

Kan S och M samverka i en majoritet? Och var ska C ställa sig? Hör politikerna i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Följ dina lokala nyheter om valet i Jämtlands län

Mer i ämnet