Paraidrottare får egen grupp under konståkningsläger i Östersund. Foto: IF Castor

Konståkningsklubb i Östersund startar verksamhet för paraidrottare

Publicerad

Under veckan är det full fart i Östersund Arena. Det är IF Castor konståkning som har sitt årliga sommarläger som nu växer mer och mer. Till hösten startar en särskild träningsgrupp för paraidrottare.

IF Castors konståkningssektion arrangerar årligen ett konståkningsläger som lockar deltagare från hela Sverige. I år är det deltagare på alla nivåer från bland annat Stockholm, Lycksele och Bollnäs som tillbringar måndag till söndag tillsammans i Östersund.

På dagsschemat är det flertalet träningspass på isen, föreläsningar och markträning inne i gymnastikhallen.

Här är nyheterna för i år

Skridskofritids och en grupp för paraidrottare är de nya inslagen på lägret. Skridskofritids är som det låter, en verksamhet där föräldrar kan lämna sina barn under dagen där de får testa på att åka skridskor.

Gruppen för paraidrottare är ny för sommarlägret men föreningen började redan i våras att lära elever på gymnasiesärskolan att åka skridskor.

Ny grupp till hösten

– Vi kom till deras idrottslektioner och höll i skridskoträning med dem. Där fick de testa på att åka i slingan som finns här i ishallen och känna på hur det är att åka som en riktig konståkare, säger Tore Åberg, ordförande i IF Castor konståkning.

Det hela fick ett positivt utfall och till hösten kommer de att starta en egen grupp för paraidrottare.

I videon ovan berättar Tore Åberg om vad som fick klubben att satsa på paraidrottare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.