Parasport-VM i Östersund ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Det är 500 aktiva, ledare, volontärer och andra på plats i Östersund för VM i Paraskidskytte, men sent onsdag kväll kom beskedet att tävlingarna ställs in.

I dag skulle tävlingarna i parasport-VM har inletts. 180 idrottare från 14 länder är på plats för att tävla i skidskytte på skidstadion i Östersund. Men sent i går kväll meddelade arrangörerna att tävlingarna ställs in. Det är regeringens beslut att stoppa publika arrangemang med fler än 500 deltagare som lett fram till beslutet.

– Vi har tyvärr ingen möjlighet att genomföra våra arrangemang på ett säkert sätt enligt regelboken som nu gäller. Tyvärr ställer det ändrade regelverket oss utan alternativ. Vår målgrupp är i högre grad i riskzonen och det enda ansvarsfulla är att vi liksom andra evenemang måste ställa in. För samhällets, våra fantastiska funktionärers och för våra elitidrottarnas bästa, säger Gun Fahlander organisationskommitténs ordförande.

Coronaviruset i Jämtlands län

Även fyra planaerade parasportmästerskap som skulle ha ägt rum i länet under våren ställs in. Det är:

•2020 Para Biathlon World Championships 11-15 th March 2020, Östersund, Sweden 

•2020 World Para Nordic Skiing World Cup Final 17-22 th March, Östersund, Sweden 

•2020 World Para Alpine Cup Final 23-29 th March 2020 Åre, Sweden 

•2020 Para Ice HockeyEuropean Championships 16-26 th April Östersund, Sweden 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet