Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Storsjöyrans vd Andréa Wiktorsson som berättar vilka artister som kommer att uppträda i Badhusparken. Foto: Arkivbild SVT

Parksommar återupplevs i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Från och med i dag har regeringen lättat på restriktionerna och tillåter nu 500 personer på  utomhusarrangemang. Parallellt med att Storsjöyran fick ställas in så har arrangörerna arbetat med att få ihop en konsertsommar i Badhusparken. Det enda de väntade på var ett klartecken – vilket de nu har fått.

Efter beskedet att det går att få genomföra utomhusarrangemang med 500 besökare, gasar Storsjöyrans arrangörer redan inför den här sommaren. 500 personer räcker ju inte långt för att genomföra en festival och redan tidigare aviserades att det inte blir någon Storsjöyra förrän sommaren 2022.

Istället kommer en konsertserie med tio olika artister att genomföras i Badhusparken i Östersund. Bland artisterna återfinns Smith & Thell, Petra Marklund och Stefan Sundström.

– Vi kommer att återuppliva någonting som heter Parksommar som Storsjöyran gjorde för 30 år sedan. Det är en knippe exklusiva konserter i Badhusparken, tio olika kvällar. Givetvis med rådande restriktioner, säger Storsjöyrans vd Andréa Wiktorsson.

Varför är det viktigt för Östersund att ha en festival?

– Det är ett bra sätt att vara med i ett öppnande av samhället, gynna kulturen och musiken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet