Foto: SVT

Patienter i Jämtlands läns primärvård nöjdast i landet

Uppdaterad
Publicerad

Patienterna i Jämtlands län har bäst upplevelse av vården i Sverige. Det visar undersökningen Nationell Patientenkät som genomfördes i slutet av förra året.

Över 100 000 personer i landet har besvarat enkäten, som visar att resultaten i bland annat Jämtlands län har förbättrats avsevärt. Det är nu i länet som patienterna är mest nöjd med vården, tätt följt av Halland och Kalmar.

– Det här visar att vi är på rätt väg i omställningen till Nära vård och att vår personal har fokus på dem vi är till för. Det är ett fantastiskt fint resultat, skriver Anna Granevärn, primärvårdschef inom Region Jämtland Härjedalen, i ett pressmeddelande.

Fakta om undersökningen

Visa

Nationell patientenkät är en av Sveriges största enkätundersökningar. Sedan 2009 deltar samtliga regioner i undersökningen. Utvärdering av primärvården sker vart annat år.

Undersökningsföretaget Institutet för kvalitetsindikatorer har genomfört undersökningen på uppdrag av samtliga regioner och landsting under samordning av Sveriges Kommuner och Regioner, SKR.

Enkäten skickas ut till patienter som besökt en hälso- eller vårdcentral under september månad. Totalt har 100 583 personer, 15 år eller äldre som varit på ett läkarbesök, valt att besvara enkäten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer