Platsen där tre människor omkom i den svåra trafikolyckan. Foto: Google Earth

Nya uppgifter om dödskraschen: Bilen kom över på fel sida

Uppdaterad
Publicerad

Den timmerbilschaufför som var inblandad i krocken där tre personer omkom har nu förhörts av polisen. Bilden börjar klarna om hur tragedin kunde inträffa.

Olycksplatsen i Backetrakten ligger i en högersväng, sett från personbilens håll. Vid olyckstillfället var det glashalt på platsen. Det tyder preliminärt på att personbilen drivit över i den vänstra vägbanan och därför kolliderat med timmerbilen.

Alla tre som färdades i personbilen avled till följd av sina skador. Två män dog på platsen medan en kvinna senare dödförklarades på Östersunds sjukhus.

Chauffören enda överlevande

Timmerbilsföraren klarade sig oskadd och han är ju den enda överlevande från olyckan. Han har förhörts och hans uppgifter styrker de slutsatser som polisens tekniker kommer fram till.

Båda inblandade fordonen är tagna i beslag och nu ska tekniker undersöka dem för att se om de haft något fel som bidragit till den tragiska händelseutvecklingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.