Peter Eriksson från Skyttmon har valts till ordförande i Svenska Jägareförbundet Foto: Björn B Schäfer, SVT och SVT arkiv

Peter Eriksson från Skyttmon ny ordförande i Svenska Jägareförbundet

Publicerad

Sveriges största jägarorganisation, Svenska Jägareförbundet, har valt ny ordförande den gångna helgen. Uppdraget gick till Peter Eriksson från Skyttmon i Ragunda kommun.

Under helgen hade Svenska Jägareförbundet årsstämma, och det fanns två kandidater till ordförandeposten. Peter Eriksson fick majoriteten av rösterna.

– Det är ett hedersamt uppdrag, säger han till SVT Nyheter Jämtland.

Peter Eriksson har suttit i förbundsstyrelsen sedan 2011 och känner att han har medlemmarnas stöd. Nu kommer han att resa runt till alla länsföreningar för att lyssna på medlemmarna.

– Jag har ingen prestige, men jag vill lyssna på de som röstade på min motståndare. Men jag känner att jag har stöd från förbundet.

Ragunda väl representerat

Svenska Jägareförbundet är Sveriges största jägarorganisation med 157 000 medlemmar. I förbundsstyrelsen sitter också Gun Fahlander från Selet i Ragunda kommun. Peter Eriksson kommer inte att lämna Skyttmon.

– Jag kommer att fortsätta vara baserad i Skyttmon, säger Peter Eriksson. Uppdraget löper på ett år, sen får vi se om jag blir omvald.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer