Polisen ska ha gjort våldsamt motstånd mot sina kollegor när hon omhändertogs på krogstråket i somras. Foto: SVT/TT

Polis fälls för våldsamt motstånd under Storsjöyran

Uppdaterad
Publicerad

En polis omhändertogs för att hon var berusad under Storsjöyran i Östersund i somras. Hon ska då ha gjort våldsamt motstånd mot sina kollegor, vilket hon nu har fällts för.

I ett strafföreläggande från en åklagare vid Särskilda åklagarkammaren står att en polispatrull i Östersund blev beordrad till krogstråket på Storsjöyran i somras, där den nu fällda polisen omhändertagits enligt lagen om omhändertagande av berusade personer, LOB.

Enligt uppgifter från den polispatrull som ingrep i ärendet ska kvinnan ha krängt med kroppen och spjärnat emot för att hindra polisen och ordningsvakter från att ta med henne till en polisbil. Först när de kommit in i bilen ska kvinnan ha lugnat ned sig.

Polisen, som tjänstgör i Stockholmsregionen, straffas nu med 40 dagsböter på totalt 13 600 kronor. Om inte strafföreläggandet godkänns formellt av henne går ärendet vidare till domstol.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer