Andreas Zehlander, gruppchef hos polisen i Åre berättar vad som mötte dem när de kom till festen i Åre på onsdagskvällen. Foto: privat

Polisen avbröt fest med 100 personer i Åre

Uppdaterad
Publicerad

En stor fest i Åre under onsdagskvällen kommer att utredas. Festen hölls i ett bostadshus där säsongsarbetare bor. I klippet hör du Årepolisen Andreas Zehlander berätta om vad som mötte polisen när de kom dit.

Sent på onsdagskvällen avbröt polisen i Åre en fest där det enligt polisens uppgifter samlats över hundra personer. Tillställningen beskrivs som en ”hemmafest” där deltagarna befunnit sig både inomhus och utomhus.

När polisen kom till platsen med flera patruller ska många av deltagarna springande ha lämnat platsen.

Coronaviruset i Jämtlands län

Kommer att utredas

– Det här är en privat fest, men det finns fortfarande ett krav på begränsning vid åtta deltagare, säger Niklas Stjernlöf, jourhavande förundersökningsledare till TT.

En anmälan om brott mot ordningslagen upprättades under torsdagen.

– Vi kommer försöka utreda om någon kan ses som arrangör till festen. Då får man prata med den eller dem om de försökte stoppa det. Det kan ju ha vällt in folk som de inte kunde kontrollera, säger Niklas Stjernlöf till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet