Under tisdagen fokuserade polisen på länsbornas beteende i trafiken, det ledde bland annat till att två förare fick ordningsböter för att de inte stannat vid stopplikt. Foto: SVT

Polisen gjorde stor trafikinsats – 126 förare fick böter

Uppdaterad
Publicerad
Ett stort antal bilförare i länet bötfälldes under tisdagen och onsdagen. Orsaken: olika olämpliga beteenden i trafiken.

Under tisdagen gjorde polisen en stor mängd trafikkontroller i Östersund, Krokoms, Härjedalens och Bergs kommuner. Bilförarnas beteende var i fokus för polisens insats. Det ledde till att 27 förare i Östersund fick ordningsbot för att de använde mobiltelefon under färd.

15 förare och passagerare som färdades utan bälte upptäcktes och fick ordningsbot för det.

Två personer i Östersund stannade inte vid stopplikt och fick ordningsbot för det.

Två fordon hade solfilm på framrutan och förarna fick ordningsbot. En bil kördes trots körförbud, även det genererade en ordningsbot. Polisen omhändertog även registreringsskyltarna från ett fordon vars fordonskatt ej var betalt. Föraren fick också böter. Dessutom genomfördes två flygande besiktningar där brister upptäcktes och påtalades.

Vid en trafikkontroll på Odenskogs industriområde avvek en bilist då den såg polispatrullen. Bilen stoppades och föraren blåste positivt i sållningsinstrumentet. Föraren hade 0,59 milligram alkohol per liter utandningsluft och misstänks därmed för grovt rattfylleri. Mannens körkort samt bilnyckel omhändertogs.

I Härjedalen upptäcktes en förare som körde trots att denne saknade körkort och en anmälan gällande grov olovlig körning upprättades. Patrullen omhändertog även bilens registreringsskyltar på grund av obetald skatt.

En bilförare körde 115 kilometer på en 80-sträcka, det ledde till att körkortet omhändertogs och att en ordningsbot utfärdades.

Vid en trafikkontroll i Ytterhogdal, togs 20 fortkörare varav tre körde så fort så att de fick sina körkort omhändertagna.

I Bergs kommun utfärdades tre ordningsböter till fortkörare, två av dessa körde med över 100 kilometers hastighet på 80 sträcka.

Under onsdagen genomförde polisen flera trafikkontroller i Östersund. Totalt bötfälldes 51 förare som körde för fort.

Vid Odensberg bötfälldes 33 förare på grund av hastighetsöverträdelser och en för att skatten på bilen inte var betald.

Vid en trafikkontroll i Lit som hölls samtidigt så bötfälldes 18 förare. En person blev av med körkortet och en person fick böter för felaktig belysning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer