Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Agneta Brovinius som är polisens förundersökningsledare säger att chanserna att få tillbaka fyrhjulingarna är små Foto: SVT

Polisen i Östersund misstänker liga bakom fyrhjulingsstölderna

Publicerad

Polisen misstänker att det är en liga som ligger bakom ett 20-tal stölder av fyrhjulingar i Jämtland, Härjedalen och intilliggande landskap.

– Tillvägagångssättet är likartat vid stölderna, det är flera fordon som stulits ungefär samtidigt, det är rätt nya fordon och av ett fåtal märken, säger Agneta Brovinius som är polisens förundersökningsledare i Östersund.

I Jämtlands län är det åtta fyrhjulingar och två crossar som rapporterats stulna de senaste veckorna. I Lillhärdal var det fyra stycken fyrhjulingar som stals på olika platser kring Orrmosjön. Likartade stölder har också rapporterats från Dalarna, Hälsingland, Ångermanland och Västerbotten.

Vis av erfarenheten säger att Agneta Brovinius att chanserna att fordonen ska komma tillrätta är små när de inte hittas i närtid.

– Vi är fortfarande angelägna om tips kring stölderna, säger hon.

Och hennes råd till fyrhjulingsägarna är att ha rörelselarm där de är parkerade.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer