Foto: TT

Polisen: ”Inget tyder på att våldtäkterna hör ihop”

Publicerad

Det finns fortfarande inga misstänkta eller gripna för de två överfallsvåldtäkterna som skedde under söndagen och måndagen i Östersund.

Till en början uteslöt inte polisen ett samband mellan våldtäkterna, men detta är i nuläget avfärdat.

– Inget tyder på att våldtäkterna hör ihop på något sätt utifrån de uppgifter vi har idag, säger Sten Sundin vid jämtlandspolisen till SVT Nyheter Jämtland.

LÄS MER: Intressanta tips i våldtäktsutredningen

Det var strax efter midnatt under natten mot söndagen som en kvinna i 20-årsåldern ska ha blivit utsatt för en våldtäkt på en innergård på Köpmangatan 49.

LÄS MER: Två våldtäkter i Östersund

Ett drygt dygn senare, någon gång efter klockan 03 på måndagsmorgonen, blev en annan kvinna i 20-årsåldern våldtagen utomhus på Storgatan 59. Här söker polisen efter tre gärningsmän.

– Vi jobbar på bred front med att bearbeta inkomna tips och andra uppgifter som vi fått till oss i förhör och på annat sätt, säger Sten Sundin på torsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.