Polisen lägger nu ner utredningen av villabranden på valla som inträffade i förra veckan. Foto: SVT

Polisen lägger ner utredning av Valla-branden

Uppdaterad
Publicerad
Efter en dryg vecka läggs brottsutredningen av branden på Valla på Frösön ned. Anledningen är att det inte går att bevisa att det skulle röra sig om ett brott.

Det var onsdagen 22:a juli som en stor brand utbrast i ett flerfamiljshus på Valla. Fyra lägenheter totalförstördes och flera rökskadades.

Under veckan har polisens tekniker varit på platsen och man har även använt sig av en brandhärdshund för att söka igenom området.

Men trots omfattande arbete vet man fortfarande inte vad som har orsakat branden. Undersökningen läggs ned då det saknas bevis för att ett brott skulle ligga bakom branden.

– Vi har vidtagit alla åtgärder som kan leda någonstans men har inte fler saker som kan undersökas. Inget talar för att branden är anlagd, det skulle kunna vara ett elfel eller någon som varit oaktsam med eld eller glöd men det är inget vi kan bevisa, säger Maria Olofsson, förundersökningsledare på polisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer