Så här lugnt och städat är det tydligen inte alltid i vaccinationskön. Foto: SVT

Polisen säger nej till ordningsvakter i vaccinationskön i Östersund

Publicerad

Regionen har ansökt om förordnande av ordningsvakter till vaccinationsstället på Campus Östersund. Polisen har nu avslagit begäran med motiveringen att det inte behövs.

I sin ansökan berättar Region Jämtland Härjedalen att det skett flera tillbud, där sjukvårdspersonalen blivit måltavla för besökarnas ilska.

Regionen menar också att situationen, med långa köer och synpunkter på olika vaccin eller till exempel nekade sprutor, potentiellt är ett riskmoment för ordningen.

De anser att det behövs personal med extra behörighet att hantera sådana situationer. Tilltänkta ordningsvakter är de som redan jobbar inom sjukhuset.

Polisen menar att om ordningsstörningen varit så påtaglig att ordningsvakter nu behövs, så borde det ha synts bland deras anmälningar, och det gör det inte.

Endast två polisanmälningar från vaccineringen finns upptagna. Den ena gäller förlorad egendom och den andra smitning från parkeringsskada.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer