Foto: SVT

Polisen tog A-traktorer i beslag

Uppdaterad
Publicerad

Två unga män fick i natt sina a-tratorer beslagtagna av polisen.

På E14  i Åre stoppade polisen i natt två A-traktorer för kontroll. Kontrollen slutade med att fordonen togs i beslag och att förarna – som båda är under 18 år – är misstänkta för olovlig körning.

Maxhastigheten för en A-traktor är 30 km/h men dessa båda gick att köra fortare, ett av fordonen var dessutom avställt.

Båda a-traktorerna togs i beslag enligt TBL 7&§, skriver polisen på sin hemsida: ”Det innebär att fordon som används vid brott enligt denna lag får förklaras förverkat, om det behövs för att förebygga fortsatt sådan brottslighet.”

När det gäller A-traktorer blir det nya regler från första maj nästa år då de från och med då ska besiktigas vartannat år.

Dessuotm har en riksdagsledamot i Dalarna, Ann-Britt Åsebol (M), har tidigare sagt till SVT att hon ska föreslå att reglerna när det gäller högsta tillåtna hastighet för A-traktorer och EPA-traktorer ska ses över.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.