Polisen utreder vaktens agerande

Uppdaterad
Publicerad
Polisen har nu själv anmält händelsen där en vakt hade ett knä mot en killes hals utanför en krog i Östersund, så att killen svimmade.

Under tisdagen hade en polisanmälan upprättats. Det är polisen själv som gjort den efter att ha tagit del av filmen. En förundersökning har inletts och det rubriceras i nuläget som misshandel. Något mer kan polisen inte säga i dagsläget.

SVT har även varit i kontakt med krogägaren. Han säger att han själv inte var på plats den aktuella kvällen och således inte vet vad som hände.

– Vi vet ju inte heller vad som hände före och efter det som har filmats, säger han.

Han vet inte vilka som jobbade som vakter den aktuella kvällen men hänvisar till ett vaktbolag som brukar vara där.

Vet inget om händelsen

Ägaren av vaktbolaget uppger till SVT att inte heller han kan säga något i dag. Han vet inget om själva händelsen och han vet heller inte om det verkligen var deras vakter som var där.

Via SMS berättar han att han inte själv sett filmen. Han skriver att polisen får ordningsvakt-rapporter från varje arbetspass men att händelsen som utspelar sig på filmen i vart fall inte har rapporterats till honom.

Något ytterligare kan han inte kommentera i dag.

I morgon onsdag kommer SVT  att få träffa polisen för kommentar i det aktuella ärendet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer