Flera bostadsinbrott har skett i Jämtlands län den senaste tiden och polisen varnar för tjuvarna. Foto: Anders Wiklund och Johan Nilsson/TT

Polisen varnar för inbrottsvåg

Uppdaterad
Publicerad

Polisen varnar nu för en inbrottsvåg i länet. Flera villainbrott under den senaste tiden.

Flera olika orter har drabbats unbder gångna helgen slog inbrottstjuvarna till i Ås i Krokoms kommun den gångna helgen. Eftersom tillvägagångssättet är liknande misstänker man att det rör sig om en liga.

Under måndag eftermiddag polisanmäldes ett inbrott på Frösön, om det kan vara samma personer bakom det inbrottet som i tidigare inbrott är inte fastslaget.

Inbrotten har inte bara skett i Jämtlands län utan även i grannlänen. Tillvägagångssätten har varit liknande. Tjuven eller tjuvarna har tagit sig in genom ett fönster i villorna och sökt igenom husen på jakt efter kontanter och smycken.

Det polisen har sett är att gärningspersonerna ibland återkommer till samma område efter någon dag.

Polisen ber allmänheten att vara uppmärksam på främmande fordon och personer. Man efterlyser också tips om en utlandsregistrerad silverfärgad Opel Vectra, som är intressant i utredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.