Stort polispådrag efter försvunnen pojke

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen anmäldes en pojke försvunnen i Östersund. En polishelikopter deltog bland annat i sökandet. Vid 15.30 meddelade polisen att pojken var återfunnen.

Det var på lördag eftermiddag som en polishelikopter flög över Östersund. På polisens ledningscentral meddelade man att de letade efter en försvunnen person.

Senare berättade Erik Backlin, som är inre befäl på polisens regionledningscentral i Umeå, om några dramatiska timmar.

– Polisen i Östersund har gjort ett fantastiskt jobb, säger han.

Hade försvunnit på cykel

Det var vid 13.30 som polisen fick larmet. En pojke med viss funktionsnedsättning hade försvunnit. Han hade tagit cykeln och var försvunnen i Östersund.

– Det var ett svårt ärende så polisen drog på stora trumman direkt. Sökområdet blev ju per automatik rätt stort eftersom han hade tagit cykeln, säger Erik Backlin.

Flera patruller och en helikopter kallades in.

Berömmer polis på fält

– Jag måste säga att polisen på fältet jobbade oerhört effektivt och strategiskt. De jobbade snabbt med att samla information och prata med folk, säger Erik Backlin.

Det resulterade i sin tur att pojken kunde återfinnas. Klockan 15.30 hittade man honom vid en matbutik. Enligt polisen ska han må bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.