Politiker snattade tuggummi – uppmanas lämna sina uppdrag

Uppdaterad
Publicerad

En politiker med uppdrag i bland annat regionfullmäktige uppmanas nu lämna sina förtroendeuppdrag efter att ha snattat ett paket tuggummi.

Den socialdemokratiska politikern, som har flera politiska uppdrag i länet, bland annat som ordinarie ledamot i Jämtland Härjedalens regionfullmäktige, ertappades av en butiksägare med att ta ett paket tuggummi värt tolv kronor utan att betala för det.

Politikern bad då om ursäkt med förklaringen att denne skulle till tandläkaren och inte hade hunnit borsta tänderna. Politikern lovade även att betala för tuggummi-paketet senare.

”Måste ta ansvar för sina handlingar”

Politikern uppmanas nu lämna sina förtroendeuppdrag, både i den kommun hen tillhör, men även inom regionen.

– Det var med tungt hjärta som jag tog emot nyheterna. Detta är skadligt för partiets anseende och politikern måste ta ansvar för sina handlingar, säger David Adervall, Socialdemokraternas gruppledare i Region Jämtland Härjedalen till SVT Nyheter Jämtland.

Han vet inte om händelsen kommer polisanmälas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.