Foto: Sören Andersson/TT

Politikerkollegor i länet nöjda med utnämningen

Uppdaterad
Publicerad

Anna-Caren Sätherberg blir alltså landsbygdsminister i Magdalena Anderssons regering. Företrädare för andra partier i vårt län är överlag nöjda med utnämningen:

Per Åsling, C, riksdagsledamot från Åse, Trångsviken:

– Det är värdefullt med en minister från länet igen och det är viktigt att Sverige har en landsbygdsminister, jag var nog den förste i kammaren som kramade om henne efter utnämningen.

Saila Quicklund, M, riksdagsledamot från Frösön:

– Jag har gratulerat henne och det här är jättekul och det är bra att hon har kunskap och inlandet och våra förutsättningar.  Det är också bra att nya regeringen har att förhålla sig till vår budget då den i flera avseenden gynnar länet bättre än vad deras budget skulle ha gjort, nu blir det till exempel en sänkning av drivmedelsskatten, vilket dom var emot.

Anton Nordqvist, distriktsordförande för MP från Brunflo;

-Det här känns roligt och bra , vi, inte minst avdelningen i Åre, har lång erfarenhet av att jobba tillsammans med henne och det är också bra med ett statsråd som kan de jämtländska perspektiven.

Pär Löfstrand,  Liberalernas förbudsordförande i Jämtland Härjedalen:  i

– Det är bra för länet att vi får en representan regeringen som är ansvarig för de här frågorna som är viktiga för oss.

Lars-Erik Olofsson är gruppledare för KD i regionfullmäktige;

– Det är jätteroligt att det blir en landsbygdsminister från länet och en landsbygdsminister är viktig för landsbygden och inte minst för Jämtland och Härjedalen.

Marcus Danielsson, SD, ledamot i regionfullmäktige:

– Det är så klart glädjande att Jämtland har representation i regeringen, även om jag önskar att det vore av en sverigedemokrat. Men jag gratulerar Anna-Caren till utnämningen och önskar henne lycka till i det nya uppdraget.

Åke Remén, V, oppositionsråd i Härjedalens kommun:

– Spontant tycker jag det är kul med att någon från den här delen av Sverige tar lyckas ta sig fram. Jag tror inte att det är negativt för Jämtland län. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer