Skärmflygare avförd med ambulanshelikopter efter olycka i Åre

Uppdaterad
Publicerad

En man fördes till sjukhus med ambulanshelikopter efter en skärmflygsolycka på Åreskutan på onsdagen. Enligt uppgifter från bland annat SOS Alarm åkte mannen i backen.

Det var klockan 11:51 på onsdagen som larmet om olyckan som skett på Mörvikshummeln på Åreskutan kom. En ambulanshelikopter, två ambulanser, räddningstjänst och polis larmades ut till platsen.

Enligt Lars Hedström, instruktör och ägare på skärmflygsskolan i Åre, så ska mannen ha missbedömt avståndet till kabinbanans vajer. Skärmen ska då ha tagit i vajern, vilket gjort att mannen flugit ur kurs och sedan landat i terrängen i hög hastighet.

– Det är en erfaren pilot som har gjort en missbedömning av avståndet till vajern, säger han.

Klockan 13 meddelade Anders Lögdal, insatsledare på räddningstjänsten, att mannen förts med ambulanshelikopter till sjukhus.

Efter olyckan var mannen vaken och talbar och klagade på smärtor i bland annat ryggen och benen. Östersunds sjukhus uppger att mannens skadeläge är allvarligt men inte livshotande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.